previous arrow
next arrow
Slider

Verrassend Muziektheater

Poly Hymnia maakt muziektheater op een zo’n hoog mogelijk niveau. Elk jaar brengen we een bekende of minder bekende productie uit het muziektheaterrepertoire op de planken. Onder leiding van een professionele dirigent en regisseur staan we voor kwaliteit. Samen weten we precies wat er nodig is om iedereen een prachtige avond te bezorgen.

Poly Hymnia bestaat 70 jaar en is als operettevereniging begonnen. Sinds 2005 is zij als muziektheatervereniging een nieuwe weg ingeslagen om beter te kunnen voldoen aan de wensen van een veeleisend publiek en onze leden.

Momenteel bestaat Poly Hymnia uit circa 30 enthousiaste leden uit de hele regio. We repeteren elke week op maandagavond in het ‘Kunstenhuis’ in Zeist onder de deskundige leiding van dirigent  Michiel van Laarhoven.  Voor iedere uitvoering zoeken wij naar een passende regisseur. In het Figi Theater in Zeist brachten wij L’elisir d’amore van Gaetano Donizetti ten tonele.

Niet alleen de prestaties op gebied van zang zijn van een hoog niveau, dat geldt ook voor het acteren en de regie. Dit komt omdat we bewust kiezen voor een planmatige ontwikkeling van de vereniging. Dat heeft ook als gevolg dat Poly Hymnia steeds meer eigen solisten heeft en daardoor minder professionele solisten hoeft in te schakelen. Naast deze actieve koorleden heeft Poly Hymnia ook een aantal vrijwilligers en vrienden die achter de schermen  actief zijn en bijdragen aan het succes van de producties!