Poly Hymnia

Verrassend Muziektheater

Poly Hymnia maakt muziektheater op een zo hoog mogelijk niveau. 
Elk jaar brengen we een bekende of minder bekende productie uit het muziektheaterrepertoire op de planken. Onder leiding van een professionele dirigent en regisseur staan we voor kwaliteit. 
Samen weten we precies wat er nodig is om iedereen een prachtige avond te bezorgen. 

Poly Hymnia is in 1948 als operettevereniging begonnen. In 2005 zijn we als muziektheatervereniging een nieuwe weg ingeslagen om beter te kunnen voldoen aan de wensen van een veeleisend publiek en onze leden. 

Momenteel bestaat Poly Hymnia uit circa 30 enthousiaste leden uit de hele regio. We repeteren elke week op maandagavond in het ‘Kunstenhuis’ aan de Egelinglaan in Zeist onder de deskundige leiding van dirigent Michiel van Laarhoven.  

Niet alleen de prestaties op gebied van zang zijn van een hoog niveau, dat geldt ook voor het acteren en de regie. Dit komt omdat we bewust kiezen voor een planmatige ontwikkeling van de vereniging. Dat heeft ook als gevolg dat Poly Hymnia steeds meer eigen solisten heeft en daardoor minder professionele solisten hoeft in te schakelen. Naast deze actieve koorleden heeft Poly Hymnia ook een aantal vrijwilligers en vrienden die achter de schermen actief zijn en bijdragen aan het succes van de producties!


Muziektheater

Volgens Wikipedia is muziektheater in de brede zin een verzamelnaam voor podiumkunst waarbij muziek een grote rol speelt naast dialoog/ monoloog, zang, dans en non-verbale expressie. 
Opera, operette en musical zijn bekende vormen van muziektheater. 
Maar veel onderdelen van ‘kleinkunst’ vallen er eveneens onder.


Poly Hymnia

De naam ‘Poly Hymnia’ lijkt misschien gekozen om de veelheid van muzieksoorten aan te geven die op het repertoire staan. ‘Polyhymnia’ was echter volgens de Griekse mythologie één van de 9 dochters van Zeus en de muse van de zang. Haar naam betekent ‘Rijk aan gezangen’. De vereniging is opgericht op 29 september 1948 en is Koninklijk goedgekeurd op 10 september 1957.

Poly Hymnia is lid van de Federatie van Amateur Podiumverenigingen (FAP) te Zeist.


Links