Nieuws

Regisseur voor De Parelvissers: Machteld van Bronkhorst

Machteld studeerde modevormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en theaterwetenschap aan de Universiteit van Utrecht.
Ze leerde het opera regievak van gerenommeerde regisseurs bij de Nationale Opera & Ballet, de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid.

Sinds 2006 maakt Machteld met Opera Animous operaproducties waarin jonge professionals podiumervaring op kunnen doen. Daarnaast wordt zij vaak door andere gezelschappen gevraagd voor de regie, bewerking of vormgeving van bijzondere muziektheaterproducties.
Naast het werken in het professionele operacircuit werkt zij regelmatig aan grote operaprojecten met amateurkoren. Over de samenwerking met Poly Hymnia zegt zij o.a.

‘Uit professioneel oogpunt volg ik jullie al een paar jaar; leuk dat ik nu bij Poly Hymnia aan de slag mag met De Parelvissers.
Het moet niet alleen een feest voor het oor, maar ook voor het oog worden. Ik houd er van om met kleine dingen grote effecten te bereiken. We gaan er met elkaar een onvergetelijke productie van maken!’


De Parelvissers: Een exotisch liefdesverhaal, dat iedereen in het hart raakt