Nieuws

Poly Hymnia op Dag der Kunsten


De Dag der Kunsten is een informatie- en kunstmarkt met allerlei optredens. Tijdens deze markt presenteren alle amateurverenigingen op gebied van kunst en cultuur in Zeist zich aan het publiek.

Wij zijn daar natuurlijk ook bij! Poly Hymnia telt nu 30 vaste zangers en zangeressen en heeft altijd ruimte voor nieuwe, enthousiaste en muzikale (project)leden. Bezoek onze stand in de Willemszaal voor meer informatie. En kom vooral ook naar ons kijken en luisteren: van 15.15-15.45 uur treden we op in de Spiegelzaal.

Je kunt je die dag direct inschrijven als nieuw (project)lid voor onze volgende productie. In mei 2020 staat Bizets Parelvissers op het programma. Een meeslepend verhaal over
liefde, trouw, verraad en opoffering op het exotische eiland Ceylon. Met uiteraard het wereldberoemde duet maar ook met spectaculair koorwerk!

Deze onvergetelijke operabelevenis wordt zelden opgevoerd door amateurverenigingen, dus grijp deze kans! Er ligt een cadeautje klaar voor iedereen die zich op de Dag der Kunsten aanmeldt als nieuw (project)lid.

We zien je graag op 16 juni!Projectleden gezocht voor De Parelvissers

Liefde, trouw, verraad, opoffering en een wereldberoemd duet. Het exotische Ceylon is het weelderige decor voor een van de meeslependste meesterwerken van de Franse opera: De
Parelvissers van Georges Bizet.

Poly Hymnia zal op 1 en 2 mei 2020 deze onvergetelijke operabelevenis uitvoeren in Figi Theater. Meedoen met deze fantastische productie? Dat kan! We zijn nog op zoek naar
projectleden.

De Parelvissers

Georges Bizet was amper 25 jaar oud toen hij dit stuk over een stormachtige driehoeksverhouding componeerde. De jarenlange vriendschap tussen parelvissers Zurga en Nadir komt zwaar onder druk te staan als zij beiden verliefd worden op dezelfde vrouw, de geheimzinnige Leïla. Leïla op haar beurt moet kiezen tussen haar rol als maagdelijke priesteres of, inderdaad, de liefde…
Het wereldberoemde duet tussen Zurga en Nadir is misschien wel het meest bekende operastuk ter wereld, maar ook het koorwerk is ronduit spectaculair te noemen.

De Parelvissers is een onvergetelijke operabelevenis! Poly Hymnia werkt met een groot eigen orkest en professionele solisten. De voorstelling wordt Nederlands boventiteld.

Repetities en kosten
Repetities zijn op maandagavond van 20.00-22.30 uur in De Werkschuit, Egelinglaan 2b in
Zeist. Kosten voor deelname zijn € 32,50 per maand.

Meer informatie en aanmelden
Interesse? Meer informatie? Of meteen aanmelden?
Laat het ons weten via poly-hymnia@outlook.comUnieke versie van Die Schöpfung

Haydn’s muzikale meesterwerk als spectaculair muziektheaterstuk

Poly Hymnia maakt elk jaar een verrassende voorstelling van een klassiek muziektheaterstuk. Dit jaar gaan we zelfs nog een stapje verder: we creëren een compleet nieuwe voorstelling. Nog nooit eerder vertoond in Nederland! Die Schöpfung wordt een uniek muziektheaterspektakel, dat je absoluut live wil meemaken.

Voor het eerst in de Nederlandse theatergeschiedenis is Die Schöpfung niet alleen te beluisteren maar ook te bekijken. Zie de woeste golven over het toneel rollen, hoor de leeuw brullen en geniet van de dans van de vogels…

Uit chaos en leegte ontstaat een fantastische wereld. In de bijzondere, adembenemende voorstelling is het alsof het publiek midden in de schepping zelf staat!

Met deze unieke uitvoering van Die Schöpfung, in een regie van Janjaap van Elst en met dirigent Michiel van Laarhoven, willen we het publiek verwonderen, verbazen en ontroeren.
Slechts twee voorstellingen: vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2019 in Theater Figi, Zeist

De voorstelling wordt Nederlands boventiteld.

Kaartverkoop: www.figi.nl
Kaarten vrijdag 12 april: bestel hier
Kaarten zaterdag 13 april: bestel hier
Volwassenen: € 26,-
Jeugd (t/m 18 jaar): € 16,-