Poly Hymnia

Plezier en enthousiasme bij Poly Hymnia

Waaraan heeft Poly Hymnia de succesvolle optredens van de laatste jaren te danken?
Aan het plezier en het enthousiasme dat van het koor en solisten afstraalt en dat op het publiek over brengt! Dat is dan ook een belangrijk criterium bij de keuze van muziekstukken voor het repertoire en voor optredens bij de verschillende doelgroepen.
Poly Hymnia treedt immers op voor speciale liefhebbers, bij zorginstellingen, festiviteiten en evenementen met een algemeen groot publiek. Ze stellen allemaal speciale eisen.
Maar ‘plezier en enthousiasme’ wordt door iedereen gewaardeerd. En, aan de andere kant, zijn dat ook de succesvoorwaarden van het koor. Daar besteedt Poly Hymnia bijzondere aandacht aan.


Muziektheater

Volgens Wikipedia is muziektheater in de brede zin een verzamelnaam voor podiumkunst waarbij muziek een grote rol speelt naast dialoog/ monoloog, zang, dans en non verbale expressie.
Opera, operette en musical zijn bekendste vormen van muziektheater.
Maar veel onderdelen van ‘kleinkunst’ vallen er eveneens onder.


Verrassend Muziektheater

Poly Hymnia maakt muziektheater op een zo’n hoog mogelijk niveau.
Elk jaar brengen we een bekende of minder bekende productie uit het muziektheaterrepertoire op de planken. Onder leiding van een professionele dirigent en regisseur staan we voor kwaliteit.
Samen weten we precies wat er nodig is om iedereen een prachtige avond te bezorgen.

Poly Hymnia bestaat 70 jaar en is als operettevereniging begonnen. Sinds 2005 is zij als muziektheatervereniging een nieuwe weg ingeslagen om beter te kunnen voldoen aan de wensen van een veeleisend publiek en onze leden.

Momenteel bestaat Poly Hymnia uit circa 30 enthousiaste leden uit de hele regio. We repeteren elke week op maandagavond in het ‘Kunstenhuis’ in Zeist onder de deskundige leiding van dirigent  Michiel van Laarhoven.  Jan Jaap van Elst was de regisseur van Poly Hymnia bij onze meest recente uitvoering. In het Figi Theater in Zeist brachten wij Die Schöpfung van Joseph Haydn ten tonele.

Niet alleen de prestaties op gebied van zang zijn van een hoog niveau, dat geldt ook voor het acteren en de regie. Dit komt omdat we bewust kiezen voor een planmatige ontwikkeling van de vereniging. Dat heeft ook als gevolg dat Poly Hymnia steeds meer eigen solisten heeft en daardoor minder professionele solisten hoeft in te schakelen. Naast deze actieve koorleden heeft Poly Hymnia ook een aantal vrijwilligers en vrienden die achter de schermen actief zijn en bijdragen aan het succes van de producties!


Poly Hymnia

De naam ‘Poly Hymnia’ doet wellicht vermoeden dat die naam gekozen is om de veelheid van muzieksoorten aan te geven die op het repertoire staan. ‘Polyhymnia’ was echter volgens de Griekse mythologie één van de 9 dochters van Zeus en de muse van de zang. Haar naam betekent ‘Rijk aan gezangen’. De vereniging is opgericht op 29 september 1948 en is Koninklijk goedgekeurd op 10 september 1957. Poly Hymnia is lid van de Federatie van Amateur Podiumverenigingen (FAP) te Zeist.


Links