Artistieke leiding

Dirigent – Michiel van Laarhoven

Sinds 2011 is Michiel van Laarhoven dirigent van Poly Hymnia. Hij studeerde koordirectie bij Wilko Brouwers aan de meerjarige dirigentenopleiding te Utrecht. Tijdens en voor deze opleiding was hij bij verschillende koren en ensembles al vaak te zien als pianist. Daarnaast deed hij voor verschillende opera- en operetteverenigingen de koorinstudering van talloze werken waaronder Die Fledermaus, The Mikado en Die Lustige Witwe. Momenteel staan verschillende projectkoren- en ensembles onder zijn leiding.

Regisseur – Janjaap van Elst

Na zijn diplomering aan de Akademie voor Expressie door Woord en Gebaar (nu HKU) heeft hij gewerkt in het (hoger beroeps)onderwijs als docent toegepast drama en als regisseur bij koren en theatergroepen. In bijna al zijn voorstellingen speelt ‘muziek’ een belangrijke rol, maar alleen als tekst èn muziek een aanvulling op elkaar zijn, of een duidelijk verband met elkaar hebben. Bij ‘Die Schöpfung’ hebben Joseph Haydn en Gottfried von Swieten daar zeker voor gezorgd.
Hoogtepunten uit zijn loopbaan zijn: ‘Der Jasager’, ‘Waarom vloog je van ons heen in je Jetplane’, ‘Die Fledermaus’, ‘Oerboer’, ‘Welke dag is het vandaag Meneer van Beethoven’ en ‘De dag dat Tommy drie werd’.

Hij is een muzikale omnivoor; van klassieke- tot volksmuziek en alles wat daar zo’n beetje tussen ligt. De cd-kast puilt uit.
Sinds 1997 is hij de initiator van de Goudse ‘Theaterwerkplaats Twee Hondjes’, die voornamelijk voorstellingen op locatie maakt.