Artistieke leiding

Dirigent – Michiel van Laarhoven

Michiel van Laarhoven studeerde koordirectie bij Wilko Brouwers aan de Meerjarige Dirigentenopleiding te Utrecht. Na zijn opleiding volgde hij masterclasses bij Michel de Kort, Louis Buskens, en Fokko Oldenhuis.
Ook nam hij twee keer deel aan de Kurt Thomas-cursus. 

Michiel is als muzikaal leider nauw betrokken bij de ontwikkeling van Poly Hymnia tot een veelzijdig muziektheatergezelschap. Hij weet op onnavolgbare en inspirerende wijze altijd het beste uit zijn koorleden te halen en deelt zijn brede kennis van muziekgeschiedenis en -theorie graag met zijn koren.

Bij Poly Hymnia dirigeerde hij onder meer Die Zauberflöte (Mozart), Dido and Aeneas (Purcell), 
Carmina Burana (Orff), L’elisir d’amore (Donizetti) en Haydn’s Schöpfung in een geënsceneerde versie. Michiel is momenteel ook dirigent van kamerkoor Amor Vincit, kamerkoor Octo+, kamerkoor CloseClassics en hij is coach bij Opera Utrecht. 


Regisseur voor Orpheus in de onderwereld: Machteld van Bronkhorst

Machteld studeerde modevormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en theaterwetenschap aan de Universiteit van Utrecht.
Ze leerde het opera regievak van gerenommeerde regisseurs bij de Nationale Opera & Ballet, de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid. 


Sinds 2006 maakt Machteld met Opera Animous operaproducties waarin jonge professionals podiumervaring op kunnen doen. Daarnaast wordt zij vaak door andere gezelschappen gevraagd voor de regie, bewerking of vormgeving van bijzondere muziektheaterproducties.
Naast het werken in het professionele operacircuit werkt zij regelmatig aan
grote operaprojecten met amateurkoren.